BE IN TOUCH..


Breaking News

APA ITU BACKLINK~AUTOBACKLINK'S~PING~EXCHANGE LINK~WIDGET~BUTTONKenapa ramai yang mengejar backlink?

Sebab semakin banyak backlink semakin banyaklah trafik akan masuk ke dalam blog kita. 

Jika diperhatikan, kita boleh lihat backlink tu dengan banyak cara. Antaranya ialah;1. Apabila link kita dimasukkan ke dalam bloglist blog lain. So rajin2lah join bloglist dan manfaatnya bukan pada kita sahaja tapi kedua2 pihak. Saya sendiri suka join bloglist sebab bila blog saya selalu diupdate dan sentiasa akan berada di senarai atas sekali. Secara tak langsung menaikkan trafik bila org klik link saya. Ada juga yang memang dah masukkan blog saya dlm bloglist. Terima kasih.2. Jika anda perasan bila kita letak button share kat artikel. Bila pembaca klik share, kemudian artikel tu akan dikongsikan dengan org lain melalui facebook atau laman sosial lain. Cuba bayangkan ada berapa orang dalam FB tu. Secara tak langsung kita dah dapat backlink secara percuma.3. Melalui komen. Tak dinafikan dengan komen di blog lain akan meningkatkan trafik sebab kita dah tinggalkan link blog kita kt situ. Bila ada link orng akan klik kt link tu. So jgnlah jadi silent reader...Rajin2 la mengomen blog kawan2..


4. Letak signature link blog kita bila join forum dan hantar email. Sambil-sambil join forum letakkan link blog kita..kat situ dah dapat backlink. 

5. Melalui join contest dan segmen blog lain juga dapat backlink. Tak caya?..Cubalah join mana2 contest atau segmen. Tetapi saya jarang join segmen2 ini.. sbb banyak sangat syarat yang saya rasa tak perlu.. seperti WAJIB post entri..

6. Buatlah artikel yang menarik dan berkualiti sebab bila artikel kita dikongsi dalam blog lain, biasanya akan dikreditkan ke blog kita. Sebagai contoh blog yang ada tutorial untuk blogspot, informasi berguna dan sebagainya. 

7. Selalu blogwalking sebab kita akan meninggalkan link di ruangan shoutbox atau komen.

8. Pertukaran pautan (exchange link) - SEPERTI SEGMEN INI dengan blog lain. Tinggalkan seberapa banyak link. ...Saya suka dengan blog yang membolehkan saya letak link. Sebenarnya ada banyak lagi cara untuk mendapatkan backlink dan kadang2 kita tak sedar sebenarnya kita dah tinggalkan link kita. Kalau anda ada maklumat tambahan lagi bolehlah tulis di ruangan komen yer...bolehlah kita berkongsi maklumat.Ingin masukkan link blog / laman web anda dalam senarai ini? 

Mudah saja, caranya, hanya 2 langkah yang perlu di ambil.Letakkan banner kecil seperti di bawah dengan menyalin html code 
dalam kotak di bawah paste di blog / laman web anda.

YA ALLAH TENANGKANLAH JIWAKU

"copy" html kod di bawah dan "paste" dalam blog / laman web anda
(masuk kursor mouse dalam kotak -- right click -- select all -- copy)


Atau pilihan Widget lain : sila refer here KLIK DISINI

No comments:

Post a Comment

Business

Sports

Technology

Life & Style

Designed By arzeK Qcb Template